skip to Main Content

Santos Palissander fineer – Particulier Interieurproject Amsterdam

Voor een particulier interieurproject in Amsterdam heeft Smeulders Interieurgroep uit Nuenen een keuken voorzien van Santos palissander fineer. Het fineer is over de gehele wand en bartafel doorlopend geplaatst waardoor een homogeen beeld is gecreëerd. De stam fineer is door Kuiper Plaatveredeling uitgezocht en verwerkt tot gefineerde platen. Een fraaie combinatie van hoogglans en mat afgewerkt gefineerd plaatmateriaal in combinatie met wit composiet en een RVS werkblad zorgen voor een unieke luxueuze uitstraling van deze keuken.

Santos Palissander Project

Zeer harde en decoratieve houtsoort. Zoals elke Palissandersoort heeft ook Santos Palissander een sprekende en sterk geaderde tekening maar is wat lichter van kleur en minder rood dan de andere soorten. Soms is het bijna lichtbruin te noemen. Door de dichte structuur van deze houtsoort kan het zeer glad worden afgewerkt. Er zijn meerdere palissandersoorten en -groeigebieden. De soorten worden vaak vernoemd naar de exporthaven. Santos Palissander wordt ook wel Pau Ferro genoemd.

Kuiper Holland kijkt altijd graag met u mee voor de mogelijkheden voor uw fineer project, net zoals met dit Santos Palissander Project. Met onze expertise kunnen we u goed adviseren en zo samen tot fantastisch resultaat komen. In ons assortiment hebben we ook HPL platen en speciale panelen onder het kopje ‘Panels’. Wilt u meer hierover weten, neem dan gerust contact met ons op.

Voor meer informatie over fineer verwijzen we naar www.fineer.nl

Santos Palissander
Zeer harde en decoratieve houtsoort. Zoals elke Palissandersoort heeft ook Santos Palissander een sprekende en sterk geaderde tekening maar is wat lichter van kleur en minder rood dan de andere soorten. Soms is het bijna lichtbruin te noemen. Door de dichte structuur van deze houtsoort kan het zeer glad worden afgewerkt. Er zijn meerdere palissandersoorten en -groeigebieden. De soorten worden vaak vernoemd naar de exporthaven.
Voor meer informatie over fineer verwijzen we naar www.fineer.nl
Bekijk fineersoorten

Nederlands fabricaat

Zoek uw eigen
fineer uit

 

Onze fineerspecialisten helpen u graag met het begeleiden van uw fineerproject. Geen boom is hetzelfde, iedere stam fineer is uniek. De mogelijkheden zijn eindeloos, u moet kiezen. Uw ontwerp heeft een bedoeling. Daarom selecteren we liever persoonlijk met u het fineer dat past bij uw idee en de uitstraling van uw project, zodat alles beantwoord aan uw verwachtingen.

Kuiper Holland produceert al sinds 1953 hoogwaardig gefineerd plaatmateriaal voor de interieurbouw, houthandel, keukenindustrie en jachtbouw. Wij leveren niet aan particulieren. Tevens produceren wij op aanvraag FSC® gecertificeerd gefineerd plaatmateriaal.

Contact opnemen