skip to Main Content

FINEERPROJECT: SUCUPIRA – ZWARTE KABBES

Project: Masterdressing en master badkamermeubel
Interieurbouw: Oostergracht Meubelwerk op maat – Soest
Architect: Wolterinck Design Studio – Laren

Gefineerd plaatmateriaal: Kuiper Holland – Tubbergen

“Voor een luxe woonvilla in Joppe, vlakbij Gorssel heeft Oostergracht in opdracht van Wolterinck Design Studio een masterdressing en master badkamermeubel voorzien van Sucupira fineer. Een houtsoort met fraaie tekening die in het verleden ook vaak is toegepast door Wolterinck Design Studio. De gefineerde platen zijn van Nederlands fabricaat en vervaardigd door Kuiper Holland uit Twente. Het contrast tussen licht en donker in het fineer wordt vraag geaccentueerd door het “geschoven fineer”
De fineerbanen op dezelfde wijze naast elkaar en met dezelfde zijde aan zichtzijde gevoegd.

Houtbeschrijving: Ook wel Sucupira Preta, Couer Dehors, Tatabu, Peonia en Alcornoque genoemd. Donkere, harde houtsoort uit Zuid-Amerika.
Sucupira lijkt wel een beetje op Wenge, maar is iets lichter van kleur.
Oorspronkelijk kwam deze houtsoort vanuit Suriname naar Nederland en werd het Zwarte Kabbes genoemd.
Botanische naam: Diplotropis purpurea
Groeigebied: Zuid – Amerika
Bekijk fineersoorten

Nederlands fabricaat

Zoek uw eigen
fineer uit

 

Onze fineerspecialisten helpen u graag met het begeleiden van uw fineerproject. Geen boom is hetzelfde, iedere stam fineer is uniek. De mogelijkheden zijn eindeloos, u moet kiezen. Uw ontwerp heeft een bedoeling. Daarom selecteren we liever persoonlijk met u het fineer dat past bij uw idee en de uitstraling van uw project, zodat alles beantwoord aan uw verwachtingen.

Kuiper Holland produceert al sinds 1953 hoogwaardig gefineerd plaatmateriaal voor de interieurbouw, houthandel, keukenindustrie en jachtbouw. Wij leveren niet aan particulieren. Tevens produceren wij op aanvraag FSC® gecertificeerd gefineerd plaatmateriaal.

Contact opnemen