skip to Main Content

Het geheim van de fineermeester

Bij Kuiper wordt iedere gefineerde plaat speciaal op bestelling gemaakt. We bekijken bij iedere fineeropdracht naar de wensen van onze afnemers. Waar en hoe worden de platen toegepast? Heeft u nog speciale wensen over de uitstraling? Kijkt u liever zelf mee bij het uitzoeken van het fineer? Dan bent u van harte welkom.

Kuiper Holland – Fineer gestolpt

Gestolpt

Dit is de standaard voegwijze. Het wordt ook wel ‘open boek’ genoemd. Iedere strook fineer is het spiegelbeeld van de voorgaande. Met deze techniek kan je perfect de afwikkeling van een boom illustreren.

Volgende stap
Kuiper Holland – Fineer geschoven

Geschoven

Kenmerkend is het repetitieve patroon, welke indien het fineer ingekleurd moet worden goed kan worden toegepast omdat er geen kleurverschil waar te nemen is tussen de verschillende fineerstroken op één plaat.

Volgende stap
Kuiper Holland – Fineer mixmatch

Mixmatch

Dit is een samenstelling van fineer in een willekeurige volgorde waardoor het fineer een massieve aanblik krijgt, vandaar massieflook. De standaard is dosse en quartier door elkaar, maar dit kan ook in alleen dosse of quartier worden gevoegd.

Volgende stap
Kuiper Holland – Fineer gedraaid geschoven

Gedraaid
geschoven

De fineervellen worden om en om gedraaid en geschoven waardoor de bovenzijde en de onderzijde van een plaat geen rol meer speelt en eenvoudig te verwerken is wat betreft het beeld van de plaat.

Neem contact op

Nederlands fabricaat

Zoek uw eigen
fineer uit

 

Onze fineerspecialisten helpen u graag met het begeleiden van uw fineerproject. Geen boom is hetzelfde, iedere stam fineer is uniek. De mogelijkheden zijn eindeloos, u moet kiezen. Uw ontwerp heeft een bedoeling. Daarom selecteren we liever persoonlijk met u het fineer dat past bij uw idee en de uitstraling van uw project, zodat alles beantwoord aan uw verwachtingen.

Kuiper Holland produceert al sinds 1953 hoogwaardig gefineerd plaatmateriaal voor de interieurbouw, houthandel, keukenindustrie en jachtbouw. Wij leveren niet aan particulieren. Tevens produceren wij op aanvraag FSC® gecertificeerd gefineerd plaatmateriaal.

Contact opnemen