skip to Main Content

Amerikaans Eiken Fineer

Warm wit Amerikaans eiken dosse fineer voor “Het Industriegebouw” in Rotterdam.

Het gebouw waar Héroine, een restaurant en cocktailbar in Rotterdam is gevestigd is een eerbiedwaardig modernistisch monument van het naoorlogse wederopbouwtijdperk van Rotterdam, ontworpen door Hugh Maaskant en Willem van Tijen.
Het gebouw was de afgelopen decennia verwaarloosd voordat de huidige eigenaar het in 2015 aankocht en begon aan een ware renaissance van de modernistische waarden die het gebouw in de eerste plaats groot maakten.

Modiste was vereerd om een restaurant & bar te ontwerpen voor een jong, onverschrokken trio horecaondernemers in een van de meest uitdagende ruimtes in ‘Het Industriegebouw’. Een grote ruimte van 270 m2 in een zijvleugel van het gebouw die in de loop van de tijd behoorlijk wat verval had gezien van de late jaren 70 en 80. Het doel was vanaf het begin om de oorsprong van het gebouw te eren en de ruimte terug te brengen tot haar ruwe structurele elementen van beton, metalen raamkozijnen en open plan zoals het bedoeld was in het oorspronkelijke ontwerp.

We bleven achter met een grote open ruimte met veel littekens uit het verleden die we besloten te behouden. Van hieruit wilden we een weelderige jaren 70-sfeer creëren terwijl we stevig binnen de modernistische ontwerptraditie van het gebouw bleven. Dit werd in de eerste plaats geïnspireerd door de levendige en stilistische keuken van de chef-kok van Héroine, de heer Michael Schook, maar we wilden ook een punt bewijzen over het modernistische designidioom zelf. Waar de meeste mensen denken aan de klassieke witte kubusvormige heldendaden van Le Corbusier en onze Nederlandse held Gerrit Rietveld, konden wij juist niet anders dan houten lambrisering, enorme plantenbakken en decadent chroom van Warren Platner uit de jaren 70 laten spreken. Het resultaat is een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama, een nevenschikking van essentieel en weelderig in zowel ontwerp, materialen als afwerking om te laten zien dat het modernisme nog een troef in petto had, aldus Modiste.

Modiste Studio heeft gefineerde platen toegepast met projectfineer van Kuiper Holland. Wit Amerikaans eiken fineer per stam gevoegd, bij elkaar passend in kleur en structuur en doorlopend gevoegd. Op deze manier is een fraai homogeen beeld gecreëerd.
De onderdelen zijn gefabriceerd en geplaatst door Valkema Meubelmakerij en voorzien van een warme gloed door de afwerking in olie.

Projectinfo:

Modiste Studio / Kuiper Holland

Photography: Romain Laprade

American Oak Wit amerikaans eiken bar amerikaans eiken

Amerikaans Eiken

Het interieur is rijkelijk voorzien van Amerikaans eiken fineer. Van hieruit wilden we een weelderige jaren 70-sfeer creëren terwijl we stevig binnen de modernistische ontwerptraditie van het gebouw bleven.

Bekijk fineersoorten

Nederlands fabricaat

Zoek uw eigen
fineer uit

 

Onze fineerspecialisten helpen u graag met het begeleiden van uw fineerproject. Geen boom is hetzelfde, iedere stam fineer is uniek. De mogelijkheden zijn eindeloos, u moet kiezen. Uw ontwerp heeft een bedoeling. Daarom selecteren we liever persoonlijk met u het fineer dat past bij uw idee en de uitstraling van uw project, zodat alles beantwoord aan uw verwachtingen.

Kuiper Holland produceert al sinds 1953 hoogwaardig gefineerd plaatmateriaal voor de interieurbouw, houthandel, keukenindustrie en jachtbouw. Wij leveren niet aan particulieren. Tevens produceren wij op aanvraag FSC® gecertificeerd gefineerd plaatmateriaal.

Contact opnemen