skip to Main Content

Italiaans Noten Project

KP Interieurs – Raadzaal Hengelo

Sfeervol Italiaans Noten

In opdracht van KP Interieurs hebben wij in 2021 het Italiaans Noten fineer mogen leveren. In samenspraak hebben we dit waardevolle fineer samengesteld om zo samen het gewenste resultaat te behalen. In het voortraject won KP Interieurs deze aanbesteding door de combinatie van hun duurzame aanpak en het behoud van het erfgoed.

Duurzaamheid stond centraal, waarbij 85% van het meubilair een nieuw leven kreeg en de rest een duurzame bestemming vond. Zelfs de hamerslag voor vergaderingen is nu van duurzaam hout!

Maar het meest opvallende: de Italiaans noten fineer tafelbladen en voorzijden die naadloos aansluiten bij het bestaande meubilair. Een tijdloze touch die deze renovatie nog specialer maakt.

Dit fineer wordt veel gebruikt in meubelproductie, waar het tafels, kasten, dressoirs en stoelen verrijkt met een klassieke en verfijnde uitstraling. Ook in interieurontwerp is Italiaans walnotenhoutfineer populair. Het wordt vaak gebruikt voor wandbekleding, lambrisering en plafondbekleding, waardoor een luxe sfeer ontstaat in zowel woon- als zakelijke ruimtes. Daarnaast vinden we dit materiaal terug in kunst en ambacht, waar het wordt gebruikt voor fineer-inlegwerk en decoratieve panelen. De voordelen van Italiaans walnotenhoutfineer zijn overtuigend. Het voegt elegantie toe aan elk project dankzij zijn rijke, donkere uiterlijk. Bovendien is het een milieuvriendelijk alternatief voor massief hout, omdat het minder houtbronnen vereist en minder afval genereert.

Creëer samen met ons het wow-effect

Fineer is een vak apart. Van inkoop, tot verwerking. Van plaatveredeling tot plaatverwerking. Het is belangrijk om alle opties te bekijken en de juiste look te vinden bij het project. Noestjes, spiegels, onzuiverheden, enz. zijn vaak te vinden in onnauwkeurig uitgekozen fineer.

Laat u adviseren door onze ervaring van de afgelopen 70 jaar.

Nederlands fabricaat

Zoek uw eigen
fineer uit

 

Onze fineerspecialisten helpen u graag met het begeleiden van uw fineerproject. Geen boom is hetzelfde, iedere stam fineer is uniek. De mogelijkheden zijn eindeloos, u moet kiezen. Uw ontwerp heeft een bedoeling. Daarom selecteren we liever persoonlijk met u het fineer dat past bij uw idee en de uitstraling van uw project, zodat alles beantwoord aan uw verwachtingen.

Kuiper Holland produceert al sinds 1953 hoogwaardig gefineerd plaatmateriaal voor de interieurbouw, houthandel, keukenindustrie en jachtbouw. Wij leveren niet aan particulieren. Tevens produceren wij op aanvraag FSC® gecertificeerd gefineerd plaatmateriaal.

Contact opnemen